Drs. Ads Koster (1958)Bezoek Ads Koster op LinkedIn
onderbouwer / betrouwbaar / kwaliteit / betrokken

Ads Koster volgde zijn opleiding tot socioloog in Nijmegen. Hij
is gespecialiseerd in methoden en technieken voor sociaalwetenschappelijk onderzoek. Hij werkte onder andere voor de vakgroep politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, was onderzoeker bij Ipso Facto (sociaal beleidsonderzoek) en werkte 13 jaar als onderzoeker en adviseur bij PSW.

Ads heeft een breed aantal evaluaties, onderzoeken en (evidence based) methodieken op zijn naam staan. Onder meer op het gebied van onderwijs, arbeid, gemeentelijk beleid en sociale zekerheid. Ads is als geen ander in staat om de brug te slaan tussen wetenschap en praktijk en hij zorgt ervoor dat alles wat Koster & van Hooren doet de toets der kritiek kan doorstaan door een goede onderbouwing en verantwoording.


   
    Drs. René van Hooren (1962)Bezoek René van Hooren op LinkedIn
bouwer / initiatiefnemer / verbinder / strategisch

René van Hooren heeft economie en sociale filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkt al meer dan 25 jaar als onderzoeker, adviseur, projectontwikkelaar en als eindverantwoordelijke van een team onderzoekers, op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. René is ook werkzaam geweest als projectadviseur en onderzoekscoördinator bij Start Foundation, een maatschappelijke investeerder in (sociale) bedrijven, te Eindhoven.

René ontwikkelt graag in samenwerking met anderen (vernieuwende) projecten en zoekt naar financiering. Heeft ervaring met thema's als kwaliteitszorg (INK), methodiekontwikkeling, evidence based werken, sociaal rendement, strategieontwikkeling en verduurzaming van succesvolle sociale initiatieven. René heeft ook relevante bestuurlijke ervaring als bestuurder van een opvanghuis voor zwerfjongeren en een organisatie die zich inzet voor ex-gedetineerden.